Rijd jij met de tractor? | AgroCampus
Menu

Rijd jij met de tractor?

Rijd jij met de tractor?

 

Ben je nog niet ingeschreven?  Geen probleem: via het inschrijvingsformulier op deze website kan je je inschrijven.  Na de inschrijving nemen wij met jou contact op.

Je kan al inschrijvingen zonder dat je uw theoretisch examen hebt behaald. Dan mag je op het inschrijvingsformulier een datum in de toekomst vermelden.

Als je geboren bent voor 1 oktober 1982 mag je zonder rijbewijs de openbare weg op met een landbouwvoertuig. Ben je jonger? Dan heb je een gepast rijbewijs nodig. Voor het uitvoeren van land- en bosbouwactiviteiten volstaat een G-rijbewijs. Wanneer je het land- en bosbouwvoertuig gebruikt voor NIET land- en bosbouwactiviteiten, dien je houder te zijn van een rijbewijs B, BE, C, CE of C1+E, naargelang de maximale toegelaten massa van het voertuig of samenstel.

Je mag met het G-rijbewijs ook met tractoren rijden van het type Tb, de zogenaamde "snelle tractoren", maar enkel voor land- en bosbouwactiviteiten.
De volledige uitleg over de snelle tractoren vind je hier.

Inschrijven voor de rij-opleiding moet altijd via de website gebeuren. Zit je nog met een vraag? Dan kan je terecht bij  rijopleidingen@agrocampus.be of telefonisch op 016 28 61 10. 

 

Waar en wanneer kan jij opleiding volgen? Klik hier voor data en locaties!

Wij bieden jou de mogelijkheid om een praktijkopleiding te volgen op verschillende locaties in Vlaanderen. Tijdens een intensieve opleiding leer je de noodzakelijke controles van het voertuig, de manoeuvres op het priv├ęterrein en een vlotte maar defensieve rijtechniek op de openbare weg.

De snelste en veiligste weg naar het rijbewijs G!

Stap 1 : ZELFSTANDIG STUDEREN voor het theoretisch examen

Studeren voor het theorie-examen doe je best op basis van het theoriehandboek. Je kan dit bestellen bij Groene Kring via deze link.  Voor een beperkt bedrag kan je op deze site een proefexamen afleggen.

Stap 2 : Een THEORETISCH EXAMEN afleggen

Je gaat naar een examencentrum naar keuze (Lijst met examencentra) om het theoretisch examen af te leggen. Je hoeft hiervoor een afspraak te maken, je betaalt ter plaatse. Een overzicht van de bevraagde leerstof vind je hier. Je mag uw theorie examen afleggen vanaf de leeftijd van 15 jaar en 9 maand.

Stap 3 : Volg een PRAKTIJKOPLEIDING

Een degelijke voorbereiding op het praktijkexamen is het volgen van minimum 8u praktijkopleiding. We maken gebruik van modern, veilig en comfortabel materiaal en werken enkel samen met de beste instructeurs. Waarom zou je opleiding volgen? Je mag de praktijklessen volgen vanaf de leeftijd van 16 jaar.

Stap 4 : Afleggen van het PRAKTIJKEXAMEN

Na je opleiding slaag je hopelijk in je praktisch examen.

Hoeveel kost de rij-opleiding en het examen? Overzicht van de prijzen

 

(*) Als je een landbouwvoertuig gebruikt voor andere activiteiten heb je een rijbewijs nodig van de categorie B, BE, C, CE of C1+E, naargelang de maximale toegelaten massa van het voertuig of samenstel.