Fytolicentie P2 Tienen - Eetbaar | AgroCampus
Menu

Terug naar Vormingen >Fytolicentie P2 Tienen - Eetbaar

Fytolicentie P2 Tienen - Eetbaar

Fytolicentie P2 Tienen - EetbaarTerug naar Vormingen >

De fytolicentie is een certificaat van de federale overheid en verplicht voor iedereen die als professioneel gebruiker gewasbeschermingsmiddelen wil gebruiken. Na het succesvol beëindigen van deze opleiding, ontvang je een attest waarmee je een fytolicentie P2 kan bekomen. Met een fytolicentie P2 mag je gewasbeschermingsmiddelen gebruiken, aankopen en bewaren. Deze opleiding focust zich specifiek op de eetbare sectoren (akkerbouw, fruit, tuinbouw, ...).

Tijdens deze opleiding van 60 uur leer je hoe gewasbeschermingsmiddelen werken en waarom je bepaalde middelen beter wel/ niet gebruikt. Met welke voorzorgsmaatregelen je rekening moet houden en wat de mogelijkheden zijn van geïntegreerde bestrijding. Per sector worden de meest voorkomende onkruiden, ziekten en plagen overlopen.

Deze opleiding wordt gegeven door lesgevers die expert zijn in het veld en bovendien kunnen stoelen op een ruime praktijkervaring. 

Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod: wetgeving, oorzaken van schade aan gewassen, gewasbescherming en gewasbeschermingsmiddelen, risico's bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, correct gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, websites en apps, eerste hulp bij vergiftiging en toegepaste gewasbescherming bij voornaamste onkruiden, ziekten en plagen.

De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke en mondelinge test. Slaag je voor beiden, dan krijg je, na administratieve afwerking van de cursus door AgroCampus en de overheid, een attest waarmee je jouw fytolicentie kan aanvragen.

Praktisch

Prijs: 
Je ontvangt voor deze cursus een factuur per mail. Om je inschrijving ook administratief helemaal te kunnen afwerken, hebben we nog een aantal bijkomende gegevens nodig. Je kan ze ons bezorgen via www.agrocampus.be/fytolicentie-extra-info-deelnemers. Doe het vandaag nog, dan is je inschrijving helemaal rond!
Prijs leden: 
€ 150,00
Prijs niet-leden: 
€ 150,00
Organisator: 
AgroCampus VZW
E-mail: 
Telefoon: 
016 28 61 10
Inschrijfinfo: 
De cursus zal telkens doorgaan op maandag- en woensdagavond van 18u30 tot 22u30. Op de laatste cursusdag heeft de schriftelijke test plaats. Wie daarvoor slaagt, kan deelnemen aan de mondelinge test op een nog nader te bepalen datum.
Contactinfo: 
Gert Van de moortel

Lessen

19okt
Fytolicentie
Begin- & Einduur: 
18:30
22:30
Lesgever: 
Gert Van de moortel
Locatie: 
Theatercafé
Adres: 
Sint-Jorisplein 20, 3300 Tienen