Bedrijfsbezoek biologische melkveehouderij | AgroCampus
Menu

Terug naar Vormingen >Bedrijfsbezoek biologische melkveehouderij

Bedrijfsbezoek biologische melkveehouderij

Bedrijfsbezoek biologische melkveehouderijTerug naar Vormingen >

In Voeren en Haspengouw zijn er een aantal gangbare melkveebedrijven die potentieel hebben om de stap naar bio te zetten. Ook de marktvraag naar biologische producten neemt jaarlijks toe. We willen die kansen grijpen, maar op een beredeneerde manier.
Een eerste vereiste in het omschakelproces is dat de geïnteresseerde landbouwer weet wat hem/haar te wachten staat. Tijdens dit bedrijfsbezoek brengen we dit proces dan ook in beeld en luisteren we naar de ervaringen van een melkveehouder die niet zo lang geleden omschakelde. We zijn te gast bij Marc en Josiane Roex-Crutzen in Teuven. In combinatie met het melkveebedrijf baten Marx en Josiane een ijssalon uit in het hartje van de toeristische Voerstreek. Marc besloot in 2017 om te schakelen naar bio en intensiever te gaan beweiden. Adviseur Pieter Van Rumst (Obs’Herbe) hielp hem daarbij en werkte een efficiënt beweidingschema uit. Tijdens het bedrijfsbezoek zullen Marc en Pieter hier dieper op ingaan.

Praktisch

Organisator: 
Innovatiesteunpunt
Telefoon: 
016 28 61 02
Inschrijfinfo: 
Programma 13u30 Ontvangst 13u40 Kennismaking met het bedrijf 14u00 Overzicht beweidingssystemen 14u45 WeidePlan Gelato Farm 15u00 Rondleiding en WeideWandeling 16u30 Einde Omwille van de Coronamaatregelen moeten we het aantal deelnemers beperken. Landbouwers krijgen voorrang op erfbetreders. Inschrijven is momenteel niet meer mogelijk. Het max. aantal deelnemers is bereikt.
Contactinfo: 
Eveline Driesen

Lessen

26aug
Bedrijfsbezoek biologische melkveehouderijj
Begin- & Einduur: 
13:30
16:30
Lesgever: 
Eveline Driesen
Locatie: 
Familie Roex - Crutzen
Adres: 
Gieveldstraat 47, 3793 Voeren