Inhoud van de Starterscursus - Type B - Nieuwe verdienmodellen | AgroCampus
Menu

Inhoud van de Starterscursus - Type B - Nieuwe verdienmodellen

Inhoud van de Starterscursus - Type B - Nieuwe verdienmodellen

Vind het juiste verdienmodel voor jou!

De huidige consument is op zoek naar gezonde voeding, die op een duurzame manier werd geproduceerd en het liefst van al om de hoek beschikbaar is. Die consument is ook nieuwsgierig en wil graag met eigen ogen zien hoe het hele productieproces verloopt.
Hoe kan jij, als innovatieve ondernemer, inspelen op deze maatschappelijke trend?
Zoek je een verdienmodel om aan de noden van de consument tegemoet te komen, waarbij ook voor jou als producent een inkomen gegarandeerd is? Dan is deze cursus voor jou!


Hier kom je te weten hoe die consumentengroep eruit ziet, hoe je ze kan bereiken, naar welke producten ze op zoek zijn en hoe jij ze kan produceren. De cursus is toegankelijk voor ondernemers met een bestaand bedrijf en voor nieuwkomers die nog hun plek zoeken. Naast technische en juridische onderwerpen, is er ruim aandacht voor de opmaak van een ondernemingsplan, via het Business Model Canvas, marktanalyse, rendabiliteit, marketing en financieel plan. Bovendien worden de lessen aangevuld met enkele bedrijfsbezoeken op bedrijven die reeds actief zijn met korte keten, onthaal en educatie, stadslandbouw en agro-ecologie.