Inhoud van de Starterscursus - Type B - Hoeveverwerking | AgroCampus
Menu

Inhoud van de Starterscursus - Type B - Hoeveverwerking

Inhoud van de Starterscursus - Type B - Hoeveverwerking

Economische en sociale benadering

  • Kostprijsberekening van je product
  • Rendabiliteit
  • Fiscaliteit en BTW regelgeving

Sectorspecifiek ondernemerschap

  • Bedrijfsbezoek aan verwerkende bedrijven
  • Innovatie in de verwerking, visie en ondernemerschap

Administratieve - wetgevende verplichtingen 

  • Ruimtelijke ordening, wat kan in agrarisch gebied?
  • KBO, beroepsbekwaamheid, leurkaart
  • Regelgeving rond publiciteit op openbare plaatsen
  • Opmaken van een HACCP-plan
  • Autocontrole-gids in de praktijk

Technische aspecten

  • Marktonderzoek en afzet mogelijkheden
  • De mogelijkheden van marketing
  • Inrichten van een verwerkingsruimte
  • Inrichten van een verkoop ruimte
  • Verpakking en etikettering van je product
  • Productaansprakelijkheid
  • Personeelsbeleid en verzekeringen
  • Promotie en publiciteit
  • Speeltoestellen en Speelterreinen