Inhoud van de Starterscursus - Type B - Hoeveverwerking
Economische en sociale benadering
- Kostprijsberekening van je product
- Rendabiliteit
- Fiscaliteit en BTW regelgeving
Sectorspecifiek ondernemerschap
- Bedrijfsbezoek aan verwerkende bedrijven
- Innovatie in de verwerking, visie en ondernemerschap
Administratieve - wetgevende verplichtingen
- Ruimtelijke ordening, wat kan in agrarisch gebied?
- KBO, beroepsbekwaamheid, leurkaart
- Regelgeving rond publiciteit op openbare plaatsen
- Opmaken van een HACCP-plan
- Autocontrole-gids in de praktijk
Technische aspecten
- Marktonderzoek en afzet mogelijkheden
- De mogelijkheden van marketing
- Inrichten van een verwerkingsruimte
- Inrichten van een verkoop ruimte
- Verpakking en etikettering van je product
- Productaansprakelijkheid
- Personeelsbeleid en verzekeringen
- Promotie en publiciteit
- Speeltoestellen en Speelterreinen