Menu

Inhoud van de Starterscursus - Type B - Varkenshouderij

Inhoud van de Starterscursus - Type B - Varkenshouderij

Economische en sociale benadering

Kostprijsberekening
Rendabiliteit
Inzetten van personeel

Sectorspecifiek ondernemerschap

Informatica in varkenshouderij
Biologische varkenshouderij
Varkenshouderij in wereldperspectief
Bedrijfsbezoeken

Administratieve - wetgevende verplichtingen 

Sanitel
Mestverwerking – MAP
Dierenwelzijn
Groepshuisvesting
Stallenbouw en stalinrichting
Algemene hygiƫnemaatregelen

Technische aspecten

Karkaskwalificatie en slachtgegevens
Kwaliteit varkensvlees en labels
Bronstcontrole
Vruchtbaarheid
Dierziekten
Zeugenselectie: eigen opfok of aankoop
Eindbeer
Voeding en rantsoenberekening - voedernormen
Algemeen gezondheidsmanagement
Energie op het bedrijf
Ongediertebestrijding en ontsmettingsmiddelen