P3: Distributie van of voorlichting over middelen voor professioneel gebruik | AgroCampus
Menu

P3: Distributie van of voorlichting over middelen voor professioneel gebruik

P3: Distributie van of voorlichting over middelen voor professioneel gebruik

Iemand met een fytolicentie P3 Distributie en voorlichting professioneel gebruik mag de middelen voor professioneel gebruik verdelen, verkopen en er advies bij geven. Bovendien mag een houder van een fytolicentie P3 ook voorlichting geven in het kader van de fytolicentie en dit zowel in de opleidingen als in de bijscholingen. Een houder van een fytolicentie P3 mag uiteraard ook de middelen voor professioneel gebruik zelf toepassen, aankopen en bewaren. Een fytolicentie P3 laat de houder immers toe ook de taken uit te voeren van iemand met een fytolicentie NP, P1 en P2.

Inhoud

Tijdens deze opleiding van 120 uur leer je hoe gewasbeschermingsmiddelen werken en waarom je bepaalde middelen beter wel/niet gebruikt. Met welke voorzorgsmaatregelen moet je rekening houden? Wat zijn de mogelijkheden van geïntegreerde bestrijding? Per sector worden teeltspecifiek de meest voorkomende onkruiden, ziekten en plagen overlopen.

Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod:

  • wetgeving
  • oorzaken van schade aan gewassen
  • gewasbescherming en gewasbeschermingsmiddelen
  • risico’s bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen
  • correct gebruik van gewasbeschermingsmiddelen
  • websites en apps
  • eerste hulp bij vergiftiging
  • toegepaste gewasbescherming bij voornaamste ziekten en plagen

De opleiding wordt afgesloten met een schriftelijke en mondelinge test. Slaag je voor beiden, dan krijg je, na administratieve afhandeling van de cursus door AgroCampus en de overheid, een attest waarmee je jouw fytolicentie kan aanvragen.

Cursus in het Nederlands

Al onze lessen en de bijhorende examens worden gegeven in het Nederlands. Een voldoende kennis van de Nederlandse taal is dus noodzakelijk. Heb je hierover een vraag, neem dan contact via vorming@boerenbond.be of telefonisch op 016 28 61 10. 

Prijs

Het inschrijvingsgeld voor deze cursus is 450 euro of 360 euro (*) of ... GRATIS (**).

(*) Ben je lid van Boerenbond, dan geniet je een ledenkorting op de deelnameprijs. Je betaalt dan slechts 360 euro voor het volgen van deze cursus. Boerenbondlid ben je als je lid bent in reeks 1 (hoofdberoep) of reeks 2 (bijberoep) of als gezinslid of medewerker op de lidkaart van een Boerenbondlid staat. Meer info over het Boerenbondlidmaatschap vind je hier.

(**) Voor medewerkers met een vast contract als arbeider tewerkgesteld in de sectoren tuinbouw (PC 145), parken en tuinen (PC 145.04), landbouw (PC 144) en technische land- en tuinbouwwerken (PC 132) betaalt Eduplus de volledige opleidingskost en de loonkost terug voor de uren (enkel overdag) dat jouw medewerker cursus volgt. Wil je hiervan gebruik maken? Duid het dan zeker aan bij je inschrijving.

Data en locatie

Onze cursuss Fytolicentie P3 wordt grotendeels online aangeboden. Voor een drietal lessen komen we wel fysiek samen op een plaats die voor alle cursisten makkelijk(st) bereikbaar is. We bieden deze cursus enkel aan in dagformule. De lesmomenten zijn maandagvoormiddag (8u30 - 12u30), woensdagvoormiddag (8u30 - 12u30) en -namiddag (14u00 - 16u00) en vrijdagvoormiddag (8u30 - 12u30).

Heb je de start van de cursus gemist? Zet je dan zeker op de interesselijst. We contacteren je dan met startdatum voor een volgende cursus.

  Locatie Sector Lesdagen Start Einde    
P3 Najaar 2023 van tot    
Dagcursus ONLINE alle sectoren elke ma, woe en vr 04/12/2023 12/02/2024 Meer info Inschrijven
Heb je interesse om deze cursus op een ander moment te volgen? Zet je dan hier op de interesselijst voor deze cursus. Je vindt de interesselijst onderaan het keuzelijstje van de P3 cursus.