Vakbekwaamheid: Defensief rijden (PRAKTIJK) - Sint-Denijs-Westrem | AgroCampus
Menu

Terug naar Vormingen >Vakbekwaamheid: Defensief rijden (PRAKTIJK) - Sint-Denijs-Westrem

Vakbekwaamheid: Defensief rijden (PRAKTIJK) - Sint-Denijs-Westrem

Vakbekwaamheid: Defensief rijden (PRAKTIJK) - Sint-Denijs-WestremTerug naar Vormingen >

Vakbekwaamheid
Categorie 1 – 7u theorie Defensief rijden Theorie (4u) & Praktijkrit (3u) De praktijkrit is niet aansluitend op de theorie en wordt in onderling overleg ingepland en gebeurt met het eigen voertuig. Om de praktijkrit te mogen doen moet je op je rijbewijs over een geldige medische schifting beschikken (kolom 11). Breng zeker je rijbewijs mee de dag van de opleiding.
Veel van de ongevallen op onze wegen zijn te wijten aan afleiding in het verkeer, onoplettendheid, een slechte kijktechniek of asociaal rijgedrag.  Deze opleiding defensief rijden is gericht op het voorkomen van ongevallen door mogelijke gevaren te voorzien en het eigen rijgedrag daarop af te stemmen.Deze opleiding omvat een individuele praktijkrit van 3u op de openbare weg (met uw eigen voertuig) en voldoet aan de verplichte praktijkmodule in het kader van de nascholing CODE 95.De module is erkend voor 7 kredietpunten (7 uur) en valt onder thema 1Belangrijk !Vanaf 22/08/2020 is het niet meer toegelaten om twee keer dezelfde opleiding te volgen in een traject van 35 uren. Let hier op bij het boeken van een opleiding. Defensief rijden doe je door zelf een correct rijgedrag te vertonen en gepast anticipeert op de mogelijke fouten van andere weggebruikers door het eigen rijgedrag aan te passen.Theorie (4u)Wat is defensief rijden ?OngevallenstatistiekenMeest voorkomende ongevalssituaties met vrachtwagen en busManoeuvreren, veranderen van rijstrook, dode hoek, ...Controle van het voertuig voor vertrek: lichten, banden, vloeistoffen,...Technische hulpmiddelen: ABS, ASR, Adaptive cruise control, Active brake Assist, ...Snelheid als risicofactor en invloed van weersomstandighedenAfstand houdenMijn rol als chauffeurAfleiding in het verkeer, Juiste kijktechniekDe gordelInvloed van alcohol en medicatiePraktijkrit (3u)Tijdens een rit op de openbare weg word je gecoacht op defensief rijgedrag, met aandacht voor alle onderwerpen die tijdens de theorie besproken zijn. Individuele begeleiding en coaching door onze docent zorgt voor een aanpak op jouw maat.De praktijkrit is niet aansluitend op de theorie en wordt in onderling overleg ingepland en gebeurt met het eigen voertuig. Om de praktijkrit te mogen doen moet je op je rijbewijs over een geldige medische schifting beschikken (kolom 11).

Praktisch

Prijs leden: 
€ 440,00
Prijs niet-leden: 
€ 520,00
Organisator: 
AgroCampus VZW
E-mail: 
Telefoon: 
016 28 60 89
Inschrijfinfo: 
Chauffeurs met rijbewijs C of D die zich in orde willen stellen met de verplichte nascholing in het kader van de CODE 95.
Contactinfo: 
Stijn Deputter

Lessen

31jan
Vakb.Rijb.C - Defensief rijden (Thema 1)
Begin- & Einduur: 
08:30
12:30
Locatie: 
NXTPRO campus Gent
Adres: 
Autoweg-Zuid 3, 9051 Sint-Denijs-Westrem