ONLINE Bemestingsplan opmaken (focus groenten/akkerbouw) | AgroCampus
Menu

Terug naar Vormingen >ONLINE Bemestingsplan opmaken (focus groenten/akkerbouw)

ONLINE Bemestingsplan opmaken (focus groenten/akkerbouw)

ONLINE Bemestingsplan opmaken (focus groenten/akkerbouw)Terug naar Vormingen >

MAP
Is het resultaat van je bedrijfsevaluatie boven de eerste drempelwaarde (DW1) of wil je je mestgebruik begroten voor het teeltseizoen start? Tijdens deze workshop helpen we je op weg bij de opmaak van een bemestingsplan, wat verplicht is bij het overschrijven van DW1. Daarnaast moet elke gebruiker van kunstmest een kunstmestgebruiksregister opmaken.
Nieuw in MAP6 is dat het juist begroten van hoeveel kunstmest je mag kopen veel belangrijker wordt. Het bemestingsplan is een ideaal middel hiervoor. Een bemestingsplan begroot de hoeveelheid mest die je produceert, aan- en afvoert (zowel kunstmest als dierlijke mest) en bepaalt waar en wanneer je ze kan plaatsen en aan welke voorwaarden. In deze les leer je werken met een uitgewerkt Excel-programma en het opmaken van een zo goed als afgewerkt bemestingsplan voor jouw bedrijf. 
Wat heb je nodig en moet je voorbereiden? De meest recente Mestbankaangifte en indien van toepassing opslagcapaciteit voor mest, eindstocks 2021, dierenaantal dat je normaal hebt, eventuele resultaten van regressie. Ook de meest recente verzamelaanvraag, de exacte oppervlakte en de perceelnummers van alle teelten zijn van groot belang. Werk ook al jouw teeltplanning voor 2022 uit.

Praktisch

Prijs: 
Inschrijven is verplicht via westvlaanderen@boerenbond.be of op 051 26 03 80. Niet-leden: je inschrijving is definitief na overschrijving van het inschrijvingsgeld op rekening van Boerenbond Vorming BE21 7380 2452 9403 - KREDBEBB. Deze vorming vindt alleen plaats bij voldoende deelnemers.
Prijs leden: 
€ 0,00
Prijs niet-leden: 
€ 100,50
Organisator: 
Provinciaal Bestuur Boerenbond West-Vlaanderen
Telefoon: 
051 26 03 80
Inschrijfinfo: 
Inschrijven verplicht, via westvlaanderen@boerenbond.be of tel. 051 26 03 80.
Contactinfo: 
Provinciaal secretariaat West-Vlaanderen

Lessen

28feb
Bemestingsplan opmaken
Begin- & Einduur: 
20:00
23:00
Lesgever: 
Jan Halewyck
Locatie: 
Digitaal Leslokaal
Adres: 
Diksmuidsesteenweg 406, 8800 Roeselare