Menu

Terug naar Vormingen >Achter de schermen: Tomato Masters en Omegabaars

Achter de schermen: Tomato Masters en Omegabaars

Achter de schermen: Tomato Masters en OmegabaarsTerug naar Vormingen >

Varia
Duurzaamheid als uitgangspunt Het uitwisselen van elektriciteit, (afval)water en warmte tussen 2 verschillende productiebedrijven? Het kan! Tomatenteler Tomato Masters en viskweker Omegabaars doen dit in Deinze. De uitdaging was groot, maar de wil was er. Het begon allemaal bij Stijn Van Hoestenberghe die een duurzame vis op de markt wou brengen. Hoe hij dit realiseerde kom je stap voor stap te weten op deze Achter De Schermen!

De uitdagingen
Stijn ging eerst op zoek naar een vis die hij plantaardig kon opkweken. De volgende stap was de impact van de productie op het milieu en omgeving zo laag mogelijk te houden. Om een vis te kweken, heb je naast voeding ook water, elektriciteit en warmte nodig. Voor elk van deze noden vond Stijn de oplossing bij het aangaan van een samenwerking met tomatenteler, Tomato Masters.

Praktisch

Organisator: 
Innovatiesteunpunt
Telefoon: 
016 28 61 02
Inschrijfinfo: 
Voor meer info contacteer Jana Roels op telnr 09 243 88 22 of via mail: jana.roels@innovatiesteunpunt.be
Contactinfo: 
Diana Goris

Lessen

24apr
Samenwerken naar duurzame productie
Begin- & Einduur: 
12:00
16:30
Lesgever: 
Jana Roels
Locatie: 
Tomato Masters
Adres: 
Stokstormestraat 14A, 9800 Deinze