Achter de schermen bij Compost Bag: Bio-afbreekbare zakken als duurzaam alternatief | AgroCampus
Menu

Terug naar Vormingen >Achter de schermen bij Compost Bag: Bio-afbreekbare zakken als duurzaam alternatief

Achter de schermen bij Compost Bag: Bio-afbreekbare zakken als duurzaam alternatief

Achter de schermen bij Compost Bag: Bio-afbreekbare zakken als duurzaam alternatiefTerug naar Vormingen >

Varia
The Compost Bag Company produceert uit hernieuwbare materialen volledig bio-afbreekbare zakken en folies voor particulieren en professionals die een ecologisch alternatief zoeken voor traditionele plastic producten.
Ontstaan uit passie voor innovatie. In de jaren 50 werden op deze site al zakken geproduceerd op basis van polyethyleen. In 1982 nam Gaston Vanderlinden het bedrijf over onder de naam Jemaco. In 1996 wordt Erik Vanderlinden CEO en hij start in 1999 de eerste testen met composteerbare kunststof. In 2004 werd van start gegaan met de productie van composteerbare zakken en folies. Sinds 2012 werd beslist 100% te gaan voor bio-afbreekbare producten uit hernieuwbare materialen. Het bedrijf veranderde haar naam naar The Compost Bag Company. Vandaag zijn ze actief in 25 landen over 3 continenten. CEO Erik Vanderlinden brengt ons persoonlijk zijn verhaal en hoe passie voor innovatie hun dreef naar meer duurzaamheid. Extra omzet met groenten - en fruitzakjes? Composteerbare groenten- en fruitzakjes zien er uit als traditionale PE zakjes. Ze zijn doorschijnend en vochtbestendig, maar bovendien thuis composteerbaar of geschikt voor het GFT-afval. Ze zijn vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen en kunnen via de compostering terug naar de bodem. Nieuwe zakjes worden geproduceerd uit reststromen via bioraffinage. Een mooi voorbeeld van circulaire economie en een opportuniteit voor meer duurzaamheid binnen de Korte Keten. We gaan in op de voordelen versus de meerkost.

Programma
14.00 Onthaal
14.15 Bedrijfsvoorstelling door CEO Erik Vanderlinden
15.15 Vragenronde
15.45 Bedrijfsbezoek
16.30 Napraten met hapje & drankje

Praktisch

Organisator: 
Innovatiesteunpunt
Telefoon: 
016 28 61 02
Inschrijfinfo: 
Deelname is gratis, inschrijven verplicht. De plaatsen zijn beperkt! Er is een 'no-show fee' van 25€/persoon. Definitieve bevestigingsmail volgt later!
Contactinfo: 
Diana Goris

Lessen

02sep
Ecologisch alternatief voor tradionele plastic
Begin- & Einduur: 
14:00
17:00
Lesgever: 
Patrick Pasgang
Locatie: 
The Compost Bag Company
Adres: 
Tildonksesteenweg 171, 3020 Herent