Fyto-bijscholingen online | AgroCampus
Menu

Fyto-bijscholingen online

Fyto-bijscholingen online


Verlenging fytolicenties die vervallen in 2020

Alle fytolicenties met vervaldatum 24 november 2020 worden met één jaar verlengd.  
 
Zowel de licenties waarvoor nog onvoldoende bijscholingen gevolgd waren als de al verlengde fytolicenties krijgen één jaar extra.
Alle fytolicentiehouders voorwie deze verlenging geldt, worden per mail op de hoogte gebracht van de gewijzigde geldigheidsduur van hun licentie.
Voor de fytolicenties die vervallen in 2021 of 2022 wijzigt er niets.

 

 

Sinds november 2015 is een fytolicentie verplicht voor iedereen die als professioneel gebruiker gewasbeschermingsmiddelen wil gebruiken. Een fytolicentie is 6 jaar geldig.

Om je licentie te verlengen, dien je een aantal bijscholingen te volgen om zo je kennis over gewasbeschermingsmiddelen actueel te houden. Een fyto-bijscholing duurt drie uur.

Sinds vorig jaar zijn ook online fyto-bijscholingen mogelijk. Deze duren twee uur (ipv drie uur). 

AgroCampus organiseerde deze winter in aanvulling op het aanbod van de lokale structuren een hele reeks online fyto-bijscholingen. Dit voorjaar bieden we even geen (online)bijscholigen meer aan. We nemen de draad terug op in juni. Zo kan wie nog een aantal bijscholingen moet volgen om zijn licentie eind dit jaar te verlengen, dit nog ruim op tijd doen. Je vindt het overzicht van de onderwerpen die we aanbieden hieronder. 

Heb je interesse om een van deze bijscholingen te volgen? Aarzel niet en schrijf je alvast in op onze interesselijst.Van zodra de nieuwe data bekend zijn, brengen we je daarvan op de hoogte. 

Inschrijven kan tot de dag voor de bijscholing of tot deze volzet is.

Onze partners blijven wel nog (online)fytobijscholingen aanbieden. Je vindt het overzicht op deze kalender.

 
 

Dag

Datum

Uur

Inschrijven

Fytoweb
  juni 2021 20u00 - 22u00 interesselijst
Persoonlijke bescherming, toxiciteit en MRL
  juni 2021 20u00 - 22u00 interesselijst
Bescherming van het oppervlaktewater
  juni 2021 20u00 - 22u00 interesselijst
Spuittechniek akkerbouw + fytolokaal
  juni 2021 20u00 - 22u00 interesselijst
Spuittechniek tuinaanleg + fytolokaal
  juni 2021 20u00 - 22u00 interesselijst

 

Het aantal deelnemers is beperkt dus is inschrijven verplicht. Dat kan heel eenvoudig via de inschrijvingslink van jouw bijscholing naar keuze. De deelnameprijs voor deze fyto-bijscholing bedraagt voor leden van Boerenbond, Groene Kring en Ferm voor agravrouwen 15 euro. Anderen betalen de niet-ledenprijs van 30 euro.De betalingsinfo krijg je in een bevestigingsmail bij je inschrijving.

Onderaan deze pagina vindt je nog een kalender met daarin alle fyto-bijscholingen die de lokale Boerenbondstructuren organiseren, aangevuld met het aanbod van AgroCampus. Zo is er altijd een fyto-bijscholing bij jou in de buurt.

Heb je nog geen fytolicentie hebt, neem dan zeker een kijkje bij ons aanbod fyto-opleidingen.

Opgelet:

Het kan omwille van administratieve verwerking bij AgroCampus, de Vlaamse en federale overheid tot maximum 5 maanden duren vooraleer de gevolgde bijscholing op uw licentie verschijnt. We doen er alleszins alles aan deze tijd zo kort mogelijk te houden.